RUTA DEL FERRO

La ruta del Ferro és un recorregut a peu de poc més de 4 km per la història de la indústria metal·lúrgica d’Andorra. Té 100 m de desnivell negatiu i es recorre en 1 hora aproximadament.

Dificultat      Fàcil

Distància     4,2 km

 

La Ruta del Ferro d’Andorra és un itinerari cultural que forma part de la Ruta del Ferro dels Pirineus (Catalunya, Aquitània, Arieja, Guipúscoa i Biscaia). A la part andorrana, el recorregut ens convida a descobrir els recursos lligats a la indústria metal·lúrgica a través de les etapes de la producció d’aquest metall i del seu ús (obtenció, transformació i comercialització). Es tracta d’un trajecte ideal per a famílies i per aquells que vulguin saber alguna cosa més sobre l’activitat econòmica duta a terme al Principat des de principis del segle XVII fins a finals del segle XIX. Durant l’itinerari trobarem mines, carboneres, fargues...

Així com exemples d’hàbitat miner i siderúrgic. La ruta es complementa amb la visita a la Farga Rossell-Centre d'Interpretació del Ferro, la Mina de Llorts, el Camí dels traginers, Sant Martí de la Cortinada, el Museu Casa d'Areny-Plandolit i l'Itinerari Homes de Ferro. També es pot fer la Ruta del Ferro a cavall, des de Ransol fins a Arans, passant per la Mina dels Meners.

La Ruta del Ferro d’Andorra s’inicia a Llorts (42° 35' 59",1° 31' 57").

Per a la teva seguretat, et recomanem fer tots els itineraris per sobre de 1700 metres des de finals de juny fins a finals de setembre.

Accedeix a la fitxa de la Ruta de senderisme Ruta del Ferro en pdf.

Trobaràs més detalls d’aquesta i altres rutes a la Guia de senderisme Camins d’Andorra.

Descarrega’t Alpify, l’app de seguretat que permet, que en cas d’emergència, l’usuari enviï la seva ubicació exacta als equips de rescat.